5 tips för att bli en bra beställare

Dela det här!

Tipsdags! På Great Nash har vi jobbat med kunder från massvis med olika branscher, och vi har gjort det ganska länge nu. Därför vågar vi till slut tycka ett och annat om hur man blir en bra beställare av digitala tjänster, oavsett om det handlar om siffer-saker eller snygga design saker.

Här kommer våra 5 tips till dig som tänker beställa digitala saker.

Fokusera på några få centrala mätvärden

Allting kan mätas, vilket snabbt kan leda till informationsöverbelastning. Även om datan finns där, betyder det inte att all information är värdefull för ditt specifika syfte. Istället för att drunkna i siffror och riskera att missa skogen för alla träd, välj ut en eller två centrala mätvärden som ni definierar som framgång. Genom att hålla det enkelt och fokusera på det mest kritiska, kan du säkerställa att du snabbt ser resultatet av dina insatser och kan justera din strategi vid behov. Undvik onödig komplexitet – Keep it simple stupid!

Undvik för många åsikter

För att effektivisera processen och undvika förvirring, begränsa antalet personer som ger feedback. Istället för att skicka ett dokument till hela företaget, håll korta, regelbundna möten där en eller två personer ger strukturerad feedback. Detta kommer att minska risken för missförstånd och påskynda produktionstiden. Vi lovar, det är ingen dröm för vare sig en skribent, eller en designer att samla in, bedöma, avväga och avverka 50 olika korrigeringar från 20 personer som inte verkar vara överens om något.

Sluta mejla

Alltså, såklart du ska mejla. Och det är ju vårt jobb som byrå att samla in alla dina tankar via mejl om det är så du vill ha det. Men vi lovar, det är mycket lättare om vi tillsammans sätter upp ett google sheet, ett google doc eller något annat som får leva med er genom hela arbetets gång. Ingen gillar att leta igenom 600 mejl för att hitta vad Kristina tyckte om den där blåa nyansen på knappen till nyhetsbrevet.

Lita på din byrå

Medan din egen insikt är värdefull, kom ihåg att din digitala byrå är specialiserad inom sitt område. Vi ägnar all vår tid åt digital marknadsföring, vi har erfarenhet, kunskapen och koll på de senaste trenderna och bästa praxis. Lita på oss (eller ja, vilken byrå du nu har). Vad vi däremot inte kan allt om är ju DIG och DIN bransch. Så by all means, prata hål i huvudet på oss om sånt.

Ändra dig inte hela tiden

I en snabbt föränderlig digital värld kan det vara frestande att ständigt ändra riktning. Men för att maximera din ROI, välj en strategi och håll fast vid den. Konstanta förändringar kan leda till extra kostnader och ett sämre slutresultat. Dedikera dig till en plan, ge den tid att fungera och utvärdera innan du gör stora förändringar.

Lycka till!

Flera intressanta inlägg

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!

Tack!

Vi återkommer inom kort. Följ oss gärna på sociala medier.