5 tips för Chat GPT

Dela det här!

Hur går det för dig med chat gpt? Vi tänkte passa på att dela med oss av 5 tips för att använda AI när du skapar content

Hittills har vi använt chat gpt för

1) Få fram vinklar och idéer
2) Generera pain points
3) Göra grova skisser på artiklar

Och här är våra tips:

Skriv en bra prompt

Dålig info in, betyder dåligt resultat ut. Nyligen skrev vi till exempel såhär (fast mycket längre då):

You are a copywriter at company X. We are writing about why our product is superior to other products in this segment. Write the outlines for this blog post.

Target group: [vi berättar om målgruppen]
Information you can find useful [vi spaltar upp information]
Tonality: [vi berättar om vi önskar en rolig, återhållsam, kaxig, pedagogisk eller någon annab typ av tonalitet]

Heading 1 
Paragraph 1

Use this information in paragraph 2 [lägger in massvis med information som vi tycker är värdefull] and write about his [vi skriver vad vi vill att chat gpt ska berätta]

Heading 2 
Paragraph 2

Use this information in paragraph 2 [lägger in massvis med information som vi tycker är värdefull] and write about his [vi skriver vad vi vill att chat gpt ska berätta]

Och så vidare …

Investera tid i chat gpt

Om du bara ber chat gpt att skriva något och slänger in lite information, och sedan väntar dig ett bra resultat, så kommer du att bli besviken. De bästa bloggartiklarna vi har skapat tog många timmar i anspråk, med flera iterationer av samma artikel.

Städa bort adjektiven

Antingen kan du be chat gpt att ta det lilla lugna med adjektiven, eller så tar du bort dom när du städar texten efteråt. För om det är något som chat gpt tycks älska, så är det att dränka varje text i ett överflöd av målande adjektiv. Vilket sällan hjälper texten.

Ge tydliga instruktioner

Kom ihåg att du behöver ge chat gpt tydliga instruktioner för varje enskilt jobb, åtminstone om du startar en ny ”chat” med den. AI:n kommer inte ihåg allt du berättat för den om målgrupper, tonalitet och så vidare.

Vänd på det

Be chat gpt att vara någon med utmaningar. Hitta pain points genom att be chat gpt vara till exempel en marknadschef på ett bolag som omsätter X miljoner sek, och be AI:n att lista anledningar till varför hen inte vill anlita till exempel en SEO-byrå. Då får du fram pain points som du kan bemöta.

Lycka till med Chat GPT! (och börja inte bråka med den, tro oss .. det leder ingen vart)

Flera intressanta inlägg

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!

Tack!

Vi återkommer inom kort. Följ oss gärna på sociala medier.