7 tips för att vässa dina nyhetsbrev

Dela det här!

Nyhetsbrev blir viktigare hela tiden. Här kommer våra 7 tips för att vässa dina nyhetsbrev, och lite kul data som sällskap. Det tar runt 3 minuter att läsa.

Enligt Hubspot så valde 37% av varumärken att öka sin email-budget 2023 och idag finns det inte mindre än 4 miljarder dagligt aktiva email-användare. Med andra ord är det dags att du slipar på dina nyhetsbrev. Här kommer våra 7 tips.

Håll det kort

Vi vet. Du vill berätta allt. Men de flesta vill inte läsa långa nyhetsbrev. Oftast är syftet att driva trafik till din sajt, eller sälja direkt i mejlet, så håll det kort. Big Bang Copy säger att 200 ord är en bra riktlinje.

1 gång i veckan

Om du har något att berätta såklart. Skickar du för ofta riskerar din e-post att landa i spamfiltret hos dina kunder, och för sällan så bygger du ingen relation. Ett nyhetsbrev i veckan är alldeles lagom. Eller två.

Tänk smartphone

Denna är ju ganska självklar idag. Infographic skriver att 1,9 miljarder användare kollar mejlen på sin smartphone, jämfört med 0,9 miljarder som gör det på datorn. Alla är ju förstås olika, men vi kan satsa våra mjukisbyxor på att majoriteten av dina kunder kollar mejlen på mobilen. Så tänk på mobilupplevelsen i första hand.

Erbjud värde

Rätt använt är e-posten ett av dina bästa verktyg för att bygga relation med dina kunder. Och det betyder såklart att du inte bara ska babbla om den där grymma rean, utan även erbjuda innehåll av reellt värde för dina kunder. Guider, utbildande innehåll. Bra content, helt enkelt. Slösa inte bort din e-post genom att köra bara kampanjprat.

Vänsterjustera

Okej. Enstaka, korta meningar fungerar centrerat. Men så fort du skriver lite längre texter så ska du vänsterjustera din text. Det ökar läsbarheten med sex miljarder procent. Vi lovar. Tänk på varenda bok, dagstidning, eller tidning du har läst. Absolut alla av dom väljer att vänsterjustera sina brödtexter. Det borde väl räcka som bevis?

Håll datan enkel

Som med allt annat inom marketing idag kan du lätt drunkna i analyser och data. Välj ut en eller två KPI:er som du mäter mot, och använd resten bara när du gör större analyser. Vi (och alla andra) rekommenderar Opening Rate och Click Rate som bra KPI:er.

Testa rätt

Om du väljer att köra A/B-tester måste du tänka lite som en forskare. Precis varenda sak måste vara identisk i dina mejl utom det du vill testa. Om du börjar göra mejlen helt olika, kommer du aldrig veta vad som låg bakom skillnaden. Och med identisk menar vi på pricken identiskt. Annars försvinner hela idén med testet.

Flera intressanta inlägg

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!

Tack!

Vi återkommer inom kort. Följ oss gärna på sociala medier.