3 viktiga saker att ha koll på 2024

Dela det här!

2024 är här, och med det nya spännande utmaningar och möjligheter inom marknadsföringen! Här är 3 viktiga saker att ha koll på under året, med stort tack till Semrush och Klaviyo för värdefull information.

Google Search Generative Experience (SGE)

Google förnyar spelreglerna med sin AI-drivna sökupplevelse, Search Generative Experience (SGE). Med AI-genererade svar som dyker upp högst upp på sökresultatsidorna (SERPs) förändras både hur användare interagerar med sökmotorn och hur webbplatser optimeras för att generera intryck och trafik. För att förbereda dig: Fokusera på innehåll som direkt och omfattande svarar på användarfrågor för att behålla relevans. Tack till Semrush för infon.

Avsändarkrav från Yahoo och Google

Februari bjuder på nya utmaningar med uppdaterade avsändarkrav från både Yahoo och Google, med särskilda krav för de som skickar 5,000 eller fler e-postmeddelanden per dag.

Här är tre stora krav att planera för:

– DMARC-autentisering för din avsändardomän
– Samordning av din ”Från:”-header med din domän
– Gör det enklare och tydligare att avprenumerera

Tack Klaviyo!

AI-teknologins framfart

2023 var ett monumentalt år för AI, och vi har bara sett början. Med enorma framsteg och skillnader jämfört med början av föregående år, kan man bara föreställa sig var vi kommer vara vid slutet av 2024. Det centrala är inte bara att ”trycka på på-knappen” för AI, utan att integrera det som ett verktyg för hela teamet och förbättra samarbetet mellan människor och AI. Om ditt team inte redan använder AI i er dagliga marknadsföring, är det dags att börja nu!

Flera intressanta inlägg

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!

Tack!

Vi återkommer inom kort. Följ oss gärna på sociala medier.